Gyakran Ismételt Kérdések

Ha bármilyen információra szükséged van és itt nem találod meg az adott választ, írj nekünk. Fordulj hozzánk bizalommal!

Felnőtt kutyám van, hogyan jelentkezzek hozzátok?

Az első lépés egy ún. megnézés/első találkozás, ahogy egy oktató kollégánk egyeztetett időpontban a saját kutyái segítségével kb fél órában felméri a kutyád szocializáltságát, válszol a felmerülő kérdéseidre és javaslatot tesz a továbbiakra. Ez a megnézés ingyenes és kötelezettségmentes. A kutya oltási könyve szükséges az érvényes kötelező oltásokkal. Megnézés időpontot tudsz egyeztetni az info@dog3.hu mail címen, a 06205228862 es telefonszámunkon hétköznap 8 és 19 óra között, vagy a Motibro időpontfoglaló rendszerünkben.

Hogy néz ki egy napközis nap, hol vannak a kutyák, mit csinálnak, hányan vannak?

A kutyák saját, biztonságosan bekerített, részben fedett, kanapékkal, pihenőhelyekkel, és fűtött pihenő szobával ellátott területünkön a klubteraszunkon töltik a napot, állandó felügyelettel, csoportosan (gondosan felmérjük a hozzánk jelentkező kutyák szocializáltságát). Sétálni a napközisekkel nem megyünk, viszont így nehezen behívható kutyát is tudunk vállalni. A kutyák a lehető legtöbb időt a szabadban töltik, ruhát lehet rájuk adni, ha a gazdi szükségesnek tartja. A napköziben csak kölyök kutyákat etetünk, akiknek napi kettőnél több étkezés szükséges még, ehhez az ételt a gazdinak kell biztosítani. Jutifalatot persze mindenki kap 🙂 Maximum 40 kutyát vállalunk, ezért minden esetben bejelentkezés szükséges, (Motibro időpontfoglaló rendszert használjuk. A napköziben nincs szállítás, viszont egyedülállóan hosszú, napi 12 órás (7-19) heti 5 napos (H-P) nyitvatartásunk van. Nyitvatartási időben bármikor lehet hozni vagy vinni a kutyát. Fél napos napközi nincs, viszont klubtagjainknak napi max 2 órára ingyenes megőrzést biztosítunk. A félénk/kistestű/kölyök kutyák számára szerdánként külön csoportban napközi előkészítőt tartunk, melynek célja hogy biztonsággal integrálhatóak legyenek a napközibe.

Hogyan jelentkezzek oktatásra?

Az első lépés egy ún. megnézés/első találkozás, ahogy egy oktató kollégánk egyeztetett időpontban a saját kutyái segítségével kb fél órában felméri a kutyád szocializáltságát, válszol a felmerülő kérdéseidre és javaslatot tesz a továbbiakra. Ez a megnézés ingyenes és kötelezettségmentes. A kutya oltási könyve szükséges az érvényes kötelező oltásokkal. Megnézés időpontot tudsz egyeztetni az info@dog3.hu mail címen, a 06205228862 es telefonszámunkon hétköznap 8 és 19 óra között, vagy a Motibro időpontfoglaló rendszerünkben.

Hogyan lehet napközis nálatok a kutyám?

Az első lépés egy ún. megnézés/első találkozás, ahogy egy oktató kollégánk egyeztetett időpontban a saját kutyái segítségével kb fél órában felméri a kutyád szocializáltságát, válszol a felmerülő kérdéseidre és javaslatot tesz a továbbiakra (pl. beszoktatás). Ez a megnézés ingyenes és kötelezettségmentes. A kutya oltási könyve szükséges az érvényes kötelező oltásokkal. Megnézés időpontot tudsz egyeztetni az info@dog3.hu mail címen, a 06205228862 es telefonszámunkon hétköznap 8 és 19 óra között, vagy a Motibro időpontfoglaló rendszerünkben.

Ivaros kutyát fogadtok-e?

Persze. Tüzelő szuka az egyetlen kivétel, de önmagában az ivarosság nem akadály. Ettől függetlenül általában javasoljuk az ivartalanítást.

Jártam már máshová iskolába, ha jönnék hozzátok ez számít, vagy elölről kell kezdenem?

Nem feltétlenül. Sportfoglalkozásokhoz és klubtagsághoz nem kötelező nálunk végezni tanfolyamot, de minden esetben személyes találkozó, megnézés után tudunk erre pontos választ adni.

Kölyök kutyám van, hogyan jelentkezzek hozzátok?

Ha kutyád még nincs 6 hónapos, de az oltásai már megvannak, szeretettel várunk bármelyik szombaton 16 – 17 óráig a Kölyök futira. A szolgáltatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az első látogatásra kérlek hozd magaddal a kutya oltási könyvét is.

Mi az a Motibro?

Egy online időpontfoglaló és bérlet kezelő rendszer. Ezt használjuk arra, hogy könnyedén és zökkenőmentesen tudjatok bejelentkezni órákra vagy napközibe, és átlátható legyen, hogy milyen bérletből mikor mennyit használtatok, és meddig érvényes. Ezen keresztül kommunikálnak az oktatók a tanítványokkal (pl. órák helyszíne, lemondása, részletei) A megnézést követően meghívót küldünk a rendszerbe az általad megadott email címre. A regisztráció pár kattintás és már látsz is minden fontos infót.

Mi az a Starter tanfolyam?

Egy két hétvégés 5 alkalmas tanfolyam, aminek legfőbb célja, hogy átadjuk a legalapvetőbb információkat, illetve kiderüljön, hogy mik azok a problémák/témák amikkel a legfontosabb foglalkozni az adott kutya /gazdi párosnak. Ez idő alatt igazán meg tudjuk ismerni ahhoz a párost, hogy valós és személyre szabott segítséget adhassunk. A Starter hasznos lehet és elvégezhető önmagában is, de igazán a Starter+Minitanfolyamok csomagban érvényesül, ezért alapvetően csak kezdetnek javasoljuk, a csomag részeként. (Árban is a csomag a kedvezőbb megoldás)

Mi történik a megnézésen?

A megnézés nem vizsga, nem kell rá készülni:)  Egy oktató kollégánk egyeztetett időpontban a saját kutyái segítségével kb fél órában felméri a kutyád szocializáltságát, válszol a felmerülő kérdéseidre és javaslatot tesz a továbbiakra. Ez a megnézés ingyenes és kötelezettségmentes. A kutya oltási könyve szükséges az érvényes kötelező oltásokkal. Megnézés időpontot tudsz egyeztetni az info@dog3.hu mail címen, a 06205228862 es telefonszámunkon hétköznap 8 és 19 óra között, vagy a Motibro időpontfoglaló rendszerünkben.

Mik azok a Minitanfolyamok? Hogyan épül fel az oktatás?

Mi nem hiszünk abban, hogy nagy létszámú tanfolyami csoportokban minden páros valóban megkapja azt a figyelmet és egyedi törődést, ami ideális lenne. Viszont az egyéni képzés sem mindig ideális, a legtöbb helyen a csoport segítség lehet, de tapasztalatunk szerint akkor a leghatékonyabban, ha a tagok motivációja azonos (magyarul hasonló problémájuk/érdeklődésük van) Így létrehoztuk a Minitanfolyamokat, amik gyakorlatilag építőkockák a kutya gazda párosok oktatásában. 12 Minitanfolyamunk 10 különböző témával/problémával foglalkozik (pl. Behívás, Póráz, Szabályok, Félős kutya, Szeparációs problémák stb). Ezek sorrendjét és kombinációját egyenként igazítjuk a párosokhoz. (Erről a Starter tanfolyam végén egy egyéni Fogadóórán konzultál a gazda és a vezető oktató) Így az építőkockákból mindenkinek olyan tanfolyamot rakunk össze, ami neki a legmegfelelőbb. A Minitanfolyamok először 3 , 4 vagy 5 darabos csomagokban vásárolhatók meg (ez tartalmazza a Starter árát is) ezt követően pedig egyesével is megvehetők. Egy-egy minitanfolyam egy hónapot vesz igénybe (5 alkalom: 4X1,5 óra,plusz 1×1 óra egyéni Fogadóóra)

Milyen kortól lehet napközizni?

Nincs korhatár, ha a kutyának megvannak a szükséges oltásai, már tud jönni. Nagyon félénk vagy kis testű kutyák esetén esetenként előbb a napközi előkészítő rendszeres látogatását javasoljuk.

Milyen módszerrel oktattok?

Széles az eszköztárunk, nem kötődünk egy módszerhez sem. Azt szoktuk mondani, hogy aki azt mondja, egy módszer minden kutyához jó lesz, az nem látott még elég kutyát. Nem hiszünk a szélsőségekben, sem a büntetés, sem a csak pozitív oldalon. Minden kutya gazda pároshoz igyekszünk megtalálni a legjobban hozzájuk illő megoldásokat, nem szem elől tévesztve, a habitusukat és a lehetőségeiket.

Milyen oktatási forma való nekem?

Erre a megnézésen tudunk javaslatot tenni, de ha a kutyád kezdő, csoportba illeszthető és 5 hónaposnál idősebb, akkor a STARTER tanfolyamot javasoljuk. Ha 5 hónaposnál fiatalabb akkor a Kölyök Programra tudtok jelentkezni. Ha csoportba nem illeszthető, vagy nagyon sajátos az időbeosztásod, akkor az egyéni oktatást javasoljuk. Ha sportolni szeretnél, és a kutyád alap szinten már engedelmes (behívható) akkor van lehetőséged sportfoglalkozásra is járni, nem kötelező alap képzést végezni. Megnézés minden esetben szükséges, anélkül sem csoportos sem sport órára, sem napközibe nem lehet bejelentkezni.

Mit jelent a klubtagság, mire jó, hogyan lehetek klubtag?

A klubtagságunk egyrészt egy kedvezményrendszer (klubtagként kedvezményesek bizonyos szolgáltatásaink), másrészt garancia arra, hogy a klubteraszon/sportfoglalkozásokon csak megfelelően szocializált és alapszinten kezelhető kutyák legyenek. (klubtag csak ilyen kutya lehet) Klubtagjainknak kedvezményes a napközi, minden programunk és bizonyos oktatási bérletek, ingyenes a kölyök futi és napkozis napokon max 2 óra ingyenes megőrzés vehető igénybe (ez nem számít napközis napnak) ez hasznos lehet pl ha nincs időd sétáltatni, vagy elintéznél valamit épp kutya nélkül. Klubtagnak nem kell lenni folyamatosan, de a kedvezményes napközis bérletek csak aktuálisan érvényes klubtagsággal élnek (viszont így korlátlan ideig felhasználhatók, lehet több hónap szünetet is tartani pl, ha úgy hozza az élet)

Mit jelent a közösségi kutyás tér?

Mi azt gondoljuk, hogy egy kutyaiskola nem csak a kutyás foglalkozások színtere, hanem egy kiváló lehetőség arra, hogy csak úgy jól érezd magad a kutyáddal egy közösség tagjaként. A közösségi tér, a klubterasz lehetőséget biztosít erre, illetve arra is, hogy “élesben” de mégis biztonságos környezetben gyakorold az órán tanultakat (pl behívás). Klubteraszunkat a klubtagok használhatják kutyafuttatóként, de akár egész napos időtöltésre is alkalmas, lehet homofficeolni, vagy csak lazulni, van fedett rész, wifi, mosdó, büfé, függőágy, és sok jófej kutya.

Mit kell tudnom a panzióról?

Ha panzióba jönne a kutyád, akkor valamelyik – erre felkészült – oktató kolléga fogja vállalni. Többen is foglalkozunk ezzel, családi körülmények között kisebb nagyobb számban tudunk kutyákat vállalni, a kanapékutyától a kinnalvósig. A foglalható időpontokról, árakról az info@dog3.hu, vagy a 06205228862 es telefonon tudsz egyeztetni. Minden esetben előzetes megnézés szükséges.

Sportolni szeretnék nálatok a kutyámmal. Hogyan jelentkezzek, mik a feltételek?

Nálunk nem feltétele a sportolásnak, hogy előtte nálunk végezz tanfolyamot, egy megnézés/első találkozás kell csak. Vannak sportok, amihez szükséges előzetes tudás, vagy tanfolyam: a Hoopers alapfeltétele a behívás és minimális helybenmaradás, a DogDancinghez pedig DOG3 Sport Tanítás Alapozó, / máshol elvégzett sportalapozó, / Minimum K99Ü3 vizsga vagy korábbi DD tanulmányok szükségesek.

Vállaltok e háznál képzést/bentlakásos képzést?

Nagyon korlátozottan és csak nagyon indokolt esetben. (pl ha a kutya a jelenlegi állapotában nem hozható ki a házból/kertből, vagy veszélyt jelent a családjára)  Egyrészt nagyon kicsi erre a kapacitásunk, ezért azt azoknak tartjuk fenn, akiknél tényleg nincs más lehetőség, másrészt szakmailag is csak nagyon korlátozottan tartjuk indokoltnak.

Vállaltok e problémás kutyát panzióba, napközibe, oktatásra?

Látatlanban soha nem küldünk el kutyát, és oktatásban minden kutyának tudunk segíteni. Korlátozott számban viselkedésproblémás kutyát is tudunk vállalni panzióba, ennek egyedi feltételei vannak, minden esetben egy személyes megnézés dönt arról van e kapacitásunk panzióra az adott kutyának. Napközibe csak olyan kutyát vállalunk, aki legalább minimálisan szocializált és nem jelent veszélyt a többiekre, terápiás és egyéni foglalkozásainkon viszont tudunk segíteni, hogy a te kutyád is ilyen legyen:) Egyetlen kizáró okunk a szökésre való hajlam/képesség. Amennyiben a kutyád képes átugrani/megmászni egy 160-170 cm magas kerítést és motivált is erre/csinált már ilyet, abban az esetben sajnos nem tudjuk elvállalni sem napközibe, sem panzióba.

Van-e kizáró ok a napköziből, panzióból?

Egyetlen kizáró okunk a szökésre való hajlam/képesség. Amennyiben a kutyád képes átugrani/megmászni egy 160-170 cm magas kerítést és motivált is erre/csinált már ilyet, abban az esetben sajnos nem tudjuk elvállalni sem napközibe, sem panzióba. Nem tudunk fogadni tüzelő szukát és fertőző beteg, illetve varrattal, sebbel, gallérral érkező kutyát sem. A gyógyszerezés nem kizáró ok, ha adod a kutyával a szükséges gyógyszereit, azt beadjuk neki.

Van-e zárt térben napközi?

Zárt játszóterünk nincs, pihenésre (boxban) van lehetőség zárt fűtött térben, ha a kutya fázik/keveset mozog/idős/nagyon fiatal akkor időről időre biztosítunk neki lehetőséget a pihenésre a napközi alatt.

Scroll to Top