A jog a tiéd

– A kódszám alapján történt  azonosítás sikeres volt, itt az ÉEJV Ügyfélszolgálat, jónapot miben segíthetek?
– Jónapot, szeretnék jogot formálni random hülye gyerekek viccből elrablására.
– Értem. Kérése jogos, de az “indok” rovat kitöltéséhez szükségem lesz konkrét érvekre.
– Nos tudja, én nagyon szeretem a gyerekeket, nekem is van, de vannak köztük idegesítőek, a szomszédé például egész nap üvölt a kertben, és nagyon szívesen halálra rémiszteném a kis gyökeret, és ha már belejöttem akkor esetleg másokat is, egy évben egyszer mit árthat, ki lehet bírni nem? Érti….
– Természetesen. A bejelentés visszaigazolásától számÍtott 8 órán keresztül önnek joga van random gyerekeket viccből elrabolni és fenyegetni…. A 8 órán túli gyerekrablást a törvény bünteti. Kötelességem azonban tájékoztatni a következményekről. A rablás és félelem következtében a gyerekek súlyos sérüléseket, maradandó lelki károsodásokat szenvedhetnek, esetleg meghalnak.
– Mi? Neeem neeem dehogy, én csak ma estére gondoltam, átjönnek a haverok, kicsit iszogatunk, tudja, levezetni a feszkót. Én amúgy nagyon vigyázok a gyerekekre, hová gondol, én nem bántanék egyet sem, csak a hülye gyerekeket nem szeretem.
– Abszolút érthető, csupán a következményekről tájékoztattam, illetve a nyilvántartásunk alapján kötelességem figyelmeztetni, hogy a szomszédja a mai estére jogot jelentett be random autók felgyújtására este 10 és reggel 6 között.
– Ú a kis rohadék, hát de hogy??? Most vettem új autót!
– Neki is joga van hozzá évente egyszer. Az égő autók látványa semmihez sem hasonlítható élményt jelent neki, és szeretné a gyerekével is ezt megosztani. Tudja lángok, a hangok, a pattogó szikrák. Szerintem is nagyon szép, maga szerint nem?
– Na de, és ha az enyémet gyújtja fel? 5 éve spóroltam arra a kocsira! Álmaim autója!!! Limitált széria!
– Ugyan uram, az csak egy autó! Egy autó nem lehet fontosabb, mint egy ember szórakozása! Mi figyelmeztetjük, fel tud készülni. Az értékeire vigyázni pedig az ön felelőssége. Álljon be vele a kertbe, vagy a garázsba.
– Na jó hát végülis egy napot….
– A másik szomszédja magánlaksértésre jelentett be jogot, erre is kötelességem figyelmeztetni.
– Na de mi??? És akkor bejön a kertembe??? Vagy a házamba?
– Megteheti, évente egyszer joga van. Imádja a túszkiszabadítós filmeket, és van egy kis TEK Fan Club csapata. Szeretné kiélni magát a barátaival. Zárja be az ajtót. Bár ahogy nézem a kisbalta is engedélyezve lett neki, remélem biztonsági ajtaja van.
– Iiiiigen, de mindent nem bír ki…..
– Háááát előfordul uram, meg kell értenie, neki is szórakoznia kell, egy évben egyszer.
– Na de…. és ha szétveri, holnap ki javitja meg? Ki téríti meg a káromat? Utál engem, tuti hozzám fog betörni!
– A kármentesítés kívül esik az Évente Egyszer Jogom Van Ügyfélszolgálat hatáskörén. Sajnáljuk.
– Komolyan, hogy emberek mikre képesek!
– Ugye? Fura. Ó látom van itt még egy bejelentés, a szembeszomszédja születésnap ünneplés okán jogot formál 16 és 45 év közötti random hölgyekkel való intim kapcsolat kialakítására, éjfél és reggel 8 között.
– A perverz disznó!!!! Nekem van egy lányom!!! És a feleségem????
– Hát zárja be! Ja mondjuk a kisbalta…hát igen… de tudta, hogy a harmadik szomszédnak is van egy fia? A nyilvántartás szerint 5 éves, ha gondolja most egy évben egyszer jól elrabolhatja, hátha az segít.
– Hogy segítene???? A lányom, nejem a házam, a kocsim odalesz!
– Ezek csupán következmények! Gondoljon arra, mekkora buli lesz! Mindenkinek joga van hozzá, évente egyszer!

Szerző: Jármai Nóra

Legutóbbi cikkek

Scroll to Top