Randi kutyával

A kutyázás csodálatos dolog, összehozza az embereket. Nincs romantikusabb, mint mikor összeér a vállatok Rambóka gyomorsav hányásának takarítása közben, vagy álmaid pasijára tekeredik fel Fifike flexije, miközben te épp könyékig vagy a retikülödben kakiszedő zacsi után kutatva, (persze épp nincs). Esetleg az, amikor hajnal 5-kor, pizsamára vett kabátban smink és fogmosás nélkül kell felsegítened a pocsolyából a szomszéd háztömbben lakó triatlonos görög félistent, akit hónapok óta nézegetsz, és akit Cukika épp most vadászott le a reggeli futóedzése közben.
Ennél lehetsz felkészültebb! Lássuk hogyan készülj első randira, ha kutyával mennél:
– Malival – Vigyél védőkart. Ha nem tudja mi az, kérd meg, hogy vegye fel és csak fusson. Randinak már úgyis felejtős, de legalább edzett a kutya egy jót, nem ment kárba az idő.
– Agárral – Pakold be a kinyitható kanapét, pokrócot, 10-15 párnát, hogy legyen esélyetek nektek is feküdni valahová.
– Bullterrierrel – Fontos a feltöltött telefon, hogy legyen mivel felvenni, ahogy vicces a kutya. Elmented emlékbe, aztán visszanézhetitek az esküvőn.
– Pincherrel – védőkesztyű legyen, mert úgyis meg akarja simogatni, nem fogja elhinni….
– Bulldoggal – első randi kizárólag szabad térben, vagy “A brokkoli és babfőzelék” gasztrofesztiválon.
– Beagle-lel, Husky-val – engedd el a kutyát, aztán próbáljátok együtt megfogni. Nagyjából az este programja meg is van, nem kellenek a kínos beszélgetések, hogy milyen zenét szeretsz, hanem csak ilyenek hogy “jobbról próbáld bekerÍteni!” “gyorsabban!” “fordulj rá!” “tartsd erősen jövök a pórázzal!” Aztán kipirult arccal kicsit lihegve sétálni haza….meg is van az este alapozva!
– Mopsszal – Semmit, de ha 3-nál többször elsüti a Man In Blackes poént, otthagyhatod, nem fog működni.
– Jack Russellel – ugyanaz, mint a mopsznál, csak a Maszkkal.
– Skót juhásszal – ha megkérdezi, hogy Lassie e a neve, akkor ugyanaz, mint a mopsznál. Ha tényleg Lassie a neve, akkor maradhatsz, kiválóan összeilletek.
– Dobermannal – adj valami rózsaszínt a kutyára, különben nem mer megszólítani sem.
– Német doggal – Kérdezd meg a méretét, és vigyél nyáltörlő kendőt, valamint váltás ruhát mindenből, cipőtől mellmagasságig. Sőt… igazából sapkát sálat is. Illetve ld. bulldoggal…
– Vizslával – tulajdonképpen az is mindegy, hogy hogy nézel ki, a kutya úgyis kibulizza, hogy csak vele foglalkozzon.
– Labradorral – bármit amit eldobhat, és a kutya visszahozhatja. Ettől le lesz nyűgözve és nyert ügyed van.
– Shibával – ha a kutya hagyja, hogy megsimogassa, azonnal menj hozzá/vedd el. Ezerből egy, az életedben nem lesz több ilyen!
– Kaukázusi vagy Közép-Ázsiai Juhásszal, Moszkvai Őrkutyával – ne nálad legyen az első randi, adj egy esélyt szegénynek…

Szerző: Jármai Nóra

Scroll to Top